Ik word oma

Omg, ik mag het eindelijk van de daken schreeuwen. Ik word oma! Ik wist dat ik jong oma zou worden. Ik werd zelf op mijn 18e ‘gewenst’ moeder. Mijn dochter Irem Lourens is nu 22 en zwanger. Ik kan niet uitleggen hoe gelukkig dit mij maakt. Ik heb een prachtige, zelfstandige, intelligente dochter op de wereld gezet die haar eigen gezinnetje heeft gesticht. Het is zo bijzonder dat we straks met drie generaties zijn.

Los zand

Ik kom uit een familie wat ze omschrijven als los zand. Ik heb mijn volwassen leven enorm mijn best gedaan om alles en iedereen gezellig bij elkaar te krijgen, omdat het me zo leuk leek om zo’n familie te zijn die hecht is en alles samen doet. Inmiddels heb ik geaccepteerd dat mijn familie los zand is en los zand zal blijven.

Als kind had ik last van bewijsdrang. Mijn vader was afwezig en ik zou zelf wel even een ‘normale’ familie stichten. Ik had een oordeel over hoe mijn moeder het deed en ik zou het wel even beter doen. Zo besloot ik lekker vroeg te beginnen om er vervolgens achter te komen dat je moeder het nog zo slecht niet heeft gedaan. Mijn relaties mislukte net zo vaak als die van mijn moeder en ik kreeg ook kinderen van verschillende vaders. Alles waar ik mijn moeder voor had veroordeeld, overkwam mij ook.

De afgelopen periode stond voornamelijk in het teken van heling en zelfontwikkeling en daar hebben mijn relaties mij zeker in een sneltreinvaart mee geholpen. Door relaties word je getriggerd en komt er oud zeer naar boven. Ik heb er alles aan gedaan om dit aan te pakken en ik ben trots op mezelf. Ik ben in balans en dus helemaal klaar om het omaschap aan te gaan.

Familie

Wij krijgen als gezin nu de kans om de hechte familie, waar ik als kind zo naar snakte, zelf te worden. Irem, Shai en ik zijn als gezin al heel hecht en daar is mijn lieve schoonzoon Ruben aan toegevoegd. Ik had me geen betere schoonzoon kunnen voorstellen en ik heb het volste vertrouwen in hun ouderschap.